سهم ایران از راکتورهای هسته‌ای جهان ۱.۵ درصد است

معاون سازمان انرژی اتمی گفت: سهم کشورمان از راکتورهای هسته‌ای جهان ۱.۵ درصد است که این میزان چندان قابل قبول نیست.

به گزارش مشرق، پژمان شیرمردی معاون سازمان انرژی اتمی ظهر امروز در مراسم سیزدهمین یادواره شهید راه علم و دانش «مجید شهریاری» در بخشی از سخنان خود گریزی به دستاوردهای نظام در حوزه هسته‌ای زد و اظهار داشت: در دولت سیزدهم یکی از برنامه‌های مهم سازمان انرژی اتمی، تدوین سند جامع راهبردی ۲۰ساله کشور است.

معاون سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین بخش‌های که در این سند به آن توجه ویژه شده است، توسعه متوازن در ابعاد مختلف کشور است، ادامه داد: در برخی از بخش‌های حوزه هسته کم‌کاری شده است و نیازمند این هستیم که بتوانیم با ظرفیت‌های که در اختیار داریم اثرات هسته‌ای را در زندگی مردم بیشتر وارد کنیم.

وی با اشاره به اینکه ما در این سند تولید۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای را پیش‌بینی کرده‌ایم، افزود: یکی از پایدارترین روش‌های تولید برق استفاده از نیروگاه‌های اتمی است.

شیرمردی با بیان اینکه ایالات متحده با داشتن ۱۰۴ رآکتور هسته‌ای رتبه‌ نخست را در دنیا دارد که از این طریق ۲۰ درصد برق کشورش را تأمین می‌کند، افزود: فرانسه با داشتن ۵۹ راکتور هسته‌ای ۷۵ درصد برق موردنیاز خود را از این طریق تامین می‌کند.

معاون سازمان انرژی اتمی با بیان این مطلب که بیش از ۴۴۰ راکتور هسته‌ای در جهان وجود دارد که ۱۰ درصد برق مورد نیاز از این طریق تامین می‌شود، گفت: سهم کشورمان از رآکتورهای هسته‌ای جهان ۱.۵ درصد است که این میزان چندان قابل‌قبول نیست.

وی با بیان اینکه امروزه با صرف حدود ۱۰ میلیون بشکه نفت توانسته‌ایم حدود دوبرابر هزینه‌ای که برای ساخت راکتور هسته‌ای لازم است را صرفه‌جویی کنیم، گفت: ناگفته نماند که در استفاده از فناوری‌های هسته‌ای در صنعت غذا به آن کم‌توجه شده است، چرا که ۴۰ میلیون تن محصول کشاورزی در کشور به ضایعات تبدیل می‌شود که یکی از راه‌های علمی و مطمئن و جلوگیری از ضایعات غذایی در حوزه کشاورزی استفاده از فناوری‌های هسته‌ای است.

شهید شهریاری یک شخصیت منحصربه‌فرد علمی بود

شیرمردی در ادامه به تشریح ابعاد شخصیتی شهید شهریاری از سه بعد علمی، کاری و اجتماعی پرداخت و اظهار داشت: شهید شهریاری یک شخصیت منحصر به فرد علمی بود.

معاون سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه شهید شهریاری در دو مجموعه مهم و حساس کشور فعالیت می‌کردند، گفت: یکی از شاخص‌های مهم شهید شهریاری در بعد علمی این بود که در یکی از کدهای حساس هسته‌ای در کشور منحصر به فرد بود.

وی با بیان اینکه شهید شهریاری در تربیت نیروی انسانی برای حوزه هسته‌ای کشور یک شخص بی‌نظیر بود، افزود: وی رشته مهندسی هسته‌ای را در کشور راه‌اندازی کرد و امروز در صنعت هسته‌ای کشور مسائل بزرگی توسط شاگردان وی حل می‌شود.

شیرمردی با بیان اینکه شهید شهریاری در تولید صفحات سوخت هسته‌ای فعالیت می‌کرد و نظام سلطه را به سمتی سوق داد که مجبور به حذف وی شدند، ادامه داد: وی فردی معتقد به مبانی و اسلامی و تلفیقی از ایمان همراه علم بود که منجر به عمل صالح شد.

معاون سازمان انرژی اتمی با اشاره به اینکه در کشور از نظر بعد علمی افراد توانمند زیادی هستند ولی با یک چراغ‌سبز نظام سلطه از کشور عبور می‌کنند، بیان داشت: اما شهریاری ماند و در هر سه مقطع یک فرد تراز بین‌المللی در کشور به‌حساب می‌آمد.

وی با بیان اینکه قدرت تیم‌سازی و جذب افراد توانمند در حل مسایل یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد شهریاری بود، یادآور شد: در انتقال دانش به بدنه جامعه محدودیت نداشت و برای ملت و کشور ابرو بخش بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۱۷:۴۰ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۹
    3 4
    این درصد اندک اصلا قابل قبول نیست !!!! با این همه هزینه مادی و معنوی طی 20 سال گذشته و این همه فارغ التحصیل دانشگاهی ، چگونه است که به صنعت استراتژیک ما تبدیل نشده است؟!!!!! اگر قرار است هزینه بدهیم و ترک فعل مسئولین باعث عقب ماندگی ما در این صنعت بشود اصلا چرا می گوئیم انرژی هسته ای حق مسلم ماست ؟!!!! پس کی باید به خود کفائی کامل انرژی و هاب صادرات انرژی الکتریکی تبدیل شویم ؟!!!. پیشرانه های اتمی برای صنایع دریائی و نیروگاه های اتمی برای صادرات انرژی الکتریسیته و کسب درآمد از آن باید جایگزین خام فروشی نفت و کانیهای معدنی شود . این همه مقام معظم رهبری حفظه الله در این خصوص تذکر میدهند ، چرا کسی واقعا توجه نمی کند؟!!!! دست بردارید از دلال بازی و به فکر پیشرفت سریعتر باشید و سرعت پیشرفت صنعتی کشور کافی نیست( از مسئولین صنایع نظامی یاد بگیرید) !!!! صنعت خودرو سازی ما (صنعت نیمه مونتاژی) اصلا اولویت خوبی برای پیشرفت فعلی صنعت وصادرات محور محسوب نمی شود ، صنایع ریلی و راه آهن و قطار سریع السیر و صنعت تولیدات هوائی و پیشرانه های اتمی در صنایع دریائی و نیروگاه های اتمی باید بیش از این در اولویت قرار بگیرد .
    • ۱۸:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۹
      3 0
      البته صنعت نیمه هادی ها و چیپ های رایانه ای را نباید از یاد برد . اولویت خودکفائی آینده صنعت الکترونیک هر کشوری تولید نیمه هادیها و پردازنده ها هستند که میتواند یک کشور را در مقابل تحریمهای این چنینی بیمه کنند. میشود با مشارکت کشورهای آسیائی و آفریقائی مخصوصا همسایه ها ، پایه گذاری این صنعت در این منطقه شد. مثلا با همکاری دانشگاه ها و سرمایه گذاری کشورهای دارای منافع مشترک مانند چین و ایران و مالزی و روسیه و عراق وترکیه و قطر و پاکستان و عربستان و آفریقای جنوبی و بسیاری کشورهای دیگر حتی آمریکای لاتین مثل برزیل اصلا یک کنسرسیوم مشترک در قالب گروه شانگهای به یک نوع پردازنده آسیائی و چند ملیتی قابل رقابت با نوع آمریکایی آن پرداخت.
    • ایرانی عصبانی ۱۸:۱۷ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۰
      0 0
      میخوانیم :سهم ایران از راکتورهای هسته‌ای جهان ۱.۵ درصد است ولی سهم ایران در متهم و محکوم شدن از طرف امریکا و نوچه های بین المللی اش با مظخرفات و پرونده سازی / گروسی هم مذهب اسراعیلی و دولت بایدن- جنایتکار جنگی غزه و نوچه جنایتکار ش نتنیاهو که دستش بخون دها هزار فلسطینی و بسیاری از دانشمندان ایرانی و ... اغشته است بسیار بوده است. امید وارم روزی این جانوران سیاسی همانگونه که کره شمالی را رها کردند چشم باز کرده و این مملکت را رها و بحال خود بگذارند. البته این امر منوط به توانایییها و عملکرد ما میباشد.
  • ۱۸:۴۱ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۹
    1 1
    ماکه غنی سازی بالا نمیکنیم بفروشیم باهش تجارت کنیم

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس